
Zupę pomidorową z dojrzałych, słodkich pomidorów przygotować możesz w sezonie letnim, gdy nie ma problemu z dostępnością świeżych warzyw. W sezonie jesienno – zimowym warto sięgnąć po samodzielnie zrobiony koncentrat pomidorowy. Jeśli nie posiadasz takowego, alternatywą pozostaje koncentrat zakupiony w sklepie.
Smak zupy pomidorowej można dowolnie regulować przy pomocy przypraw i ziół (sól, pieprz, cukier, ziele angielskie, liść laurowy) oraz dodatku odpowiedniej ilości przecieru pomidorowego. Jeśli dodatkowo chcesz zupę zagęścić, wykorzystaj do tego śmietanę lub mąkę rozrobioną z letnią wodą. Podawaj z ryżem lub ulubionym makaronem. Można też odejść od klasyki i spróbować nieco innych wersji tradycyjnej "pomidorówki" na przykład:
www.przepisy.pl/przepis/indyjska-zupa-pomidorowa. Muszę koniecznie wypróbować!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz