wtorek, 28 lutego 2017

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Jeśli potrzebny jest Ci pomysł na szybki obiad, który nie zawiera mięsa, to wypróbuj przepis na makaron ze szpinakiem i serem feta. Danie jest niezwykle szybkie w przygotowaniu oraz nie wymaga posiadania wielu składników. 

makaron ze szpinakiem na talerzu



Do jego przygotowania potrzebujemy jedynie:

1. makaronu ( może być z czosnkiem niedźwiedzim),
2. opakowania mrożonego szpinaku,
3. trzech dwóch ząbków czosnku,
4. opakowania sera feta ( może być pół)
5. oliwy z oliwek.

Pierwszym krokiem jaki musisz podjąć przygotowując ten szybki obiad jest wstawienie osolonej wody na gaz, celem jej podgrzania. W międzyczasie rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i wrzuć na nią zamrożony szpinak. Gdy szpinak będzie już rozmrożony dodaj do niego posiekane ząbki czosnku i duś przez kilka minut. Następnym krokiem jest dodanie pokrojonego w drobną kostkę sera feta i duszenie przez kolejne kilka minut. Jako, że ser feta jest dość słony, dania nie trzeba dodatkowo solić. Gdy makaron będzie już ugotowany, wyłóż go na talerze, a następnie ułóż na nim porcję szpinaku z serem.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Pycha! Kiedyś często taki jadłam, ale o nim zapomniałam;)

    OdpowiedzUsuń